Kyselyn tarkoituksena on kuulla ja ymmärtää, millaisia ajatuksia opetustoimen henkilöstöllä on ammatistaan, työyhteisöstään ja alan tulevaisuudesta.
Tervetuloa vastaamaan opetustoimen henkilöstön näkökulmia kartoittavaan kyselyyn! Haluamme aidosti kuulla ja ymmärtää, minkälaisia ajatuksia opetustoimen henkilöstöllä on ammatistaan, työyhteisöstään ja alan tulevaisuudesta.
Kyselyn tuloksia hyödynnetään OPPIVA-verkoston vaikuttamistyössä. Kyselyn kautta voimme tehdä näkyväksi valtakunnallisena verkostona luotettavaa tietoa opetusalasta ja siitä, mitä opetustoimen henkilöstö ajattelee koulun kehittämisestä ja tärkeistä taidoista, joita oppilaiden tulisi oppia koulussa pärjätäkseen tulevaisuudessa. Lisäksi hyödynnämme tuloksia koulutusten ja verkoston toiminnan kehittämisessä siten, että voimme tukea opetushenkilöstön onnistumista työssä.
Kysely toteutetaan anonyymisti, eikä yksittäisiä vastaajia tunnisteta. Vältäthän siis tuomasta tuomasta henkilöön menevää tai tunnistettavaa tietoa esille avoimissa vastauksissa. Avoimia vastauksia tarkastellaan luonnollista kieltä ymmärtävän algoritmin ja matemaattisella mallinnuksen avulla; jokainen vastaus siis vaikuttaa. On tärkeää, että vastaat omin sanoin, oman kokemuksesi perusteella. Käytäthän vastatessasi kokonaisia lauseita. Kyselyn joihinkin kohtiin voi myös jättää vastaamatta, jos kyseisestä asiasta ei ole omakohtaista kokemusta.
Vastaaminen vie vain 5-10 minuuttia. Voit vastata miltä tahansa laitteelta silloin, kun sinulle parhaiten sopii. On todella tärkeää, että pysähdyt hetkeksi oman työsi ääreen ja kerrot oman näkemyksen. Alla on linkki kyselyyn.
Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!
Linkki kyselyyn
Vastaa kyselyyn täällä: Opetustoimen henkilöstön näkökulmia kartoittava kysely
Lue lisää:
Innovation Camp Luleå -innovaatiokilpailu huipentui voittajatiimin palkitsemiseen
Innovation Camp Luleå keräsi lähes 100 opettajaa ja opiskelijaa Pohjois-Ruotsista ja -Suomesta työskentelemään vihreän siirtymän
Oppilaiden kohtaaminen ja kukoistaminen opetusalan henkilöstöä eteenpäin ajavia voimia
Kyselyn tarkoituksena oli kuulla ja ymmärtää, millaisia ajatuksia opetustoimen henkilöstöllä on ammatistaan, työyhteisöstään ja alan
Yhtenäisyys tasoittaa peruskoulun oppilaan polkua
Yhtenäisempi peruskoulu -teos (2024) avaa rohkeita ja kestäviä koulun kehittämisen ratkaisuja eri puolilta Suomea. OPPIVA-verkosto