Korian koulun Pedagoginen seinä

04.01.2021 | Uutiset

Kouvolan kaupungin ”vuoden työyhteisöksi” valitun Korian koulun henkilökunnan kehittelemä Pedagoginen seinä tekee laaja-alaiset taidot näkyviksi.

 

Korian koulussa nykyisen opetussuunnitelman käyttöönoton yhteydessä alettiin pohtia, miten laaja-alaiset taidot saataisiin jokapäiväiseen käyttöön ja pohdintaan ja vieläpä ihan kaikissa luokissa. Pedagoginen työryhmä työsti opetussuunnitelman perusteella taulut, joita kutsumme Pedagogiseksi seinäksi. Taulut ovat esillä jokaisessa luokassa.

Samalla keskusteltiin käyttöön koulun arvopohjasta nousevat sankaritaidot, jotka liitettiin tähän kokonaisuuteen. Niitä ovat sinnikkyys, itsesäätely ja myötätunto. Ideana on, että samalla tavalla kuin oppilas voi kehittyä korkeushypyssä tai lukemisessa, hän voi kehittyä kaikissa näissä taidoissa. Olemme pitäneet tärkeänä oppilaiden itsearviointia ja oman oppijuuden omistajuutta ja sitä kohti näiden taulujen avulla mennään. Arjessa. Jatkuvasti. Asia ei unohdu, kun Pedagoginen seinä on koko ajan esillä ja näkyvissä. Ideoita jaetaan ja käyttökokoemuksiin palataan pedagogisissa hetkissä kouluvuoden kuluessa. On ollut ilo huomata, miten oppilaat ovat ottaneet taulujen sanoja arkikäyttöön. ”Oo hiljaa” on korvattu kaverille usein lauseella ”Muista itsesäätely”.

Tutustu Korian koulun Pedagogiseen seinään tarkemmin tästä videosta.

Videon ovat oppilaiden kanssa työstäneet luokanopettajat Sonja Karjalainen, Antti Mäkinen ja Katja Sorsa.