Koulukoulu-verkkokurssi on avattu opettajien ja rehtorien tutustuttavaksi!

06.08.2020 | Uutiset

Koulukoulu on lyhyt, maksuton verkkokurssi peruskoulusta koululaisten huoltajille. Kurssi julkistetaan 25.8. Tutustu kurssiin jo ennakkoon ja ota se osaksi koulusi syksyn ohjelmaa!

Koulukoulu on maksuton, älypuhelimella tehtävä lyhytverkkokurssi peruskoululaisten huoltajille. Se vahvistaa jaettua ymmärrystä peruskoulun toimintatavoista, oppimiskäsityksestä ja arvopohjasta ja antaa huoltajille uusia eväitä lastensa koulunkäynnin tukemiseen.

Koulukoulu voi palvella yhtenä kodin ja koulun yhteistyötä vahvistavana työkaluna, kun koulutyö syksyllä käynnistyy poikkeuksellisen kevään jälkeen. Etäkoulunkäynnin mahdollisesti yleistyessä yhteisen ymmärryksen vahvistaminen kotien ja koulujen välillä on entistäkin tärkeämpää.

Opetushallitus on rahoittanut kurssin toteuttamisen. Työtä koordinoi Edita osana Peruskoulun elementit -hanketta. OPPIVA-verkosto on ollut tiiviisti mukana kurssin kehittämisessä.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni peruskoululaisten huoltaja suorittaa kurssin lukuvuoden 2020-21 aikana ja syventää näin tietojaan koulun arjesta. Tule mukaan! Kannustetaan yhdessä huoltajat tutustumaan peruskouluun!

Koulukoulu-verkkokurssi on nyt avattu rehtorien ja opettajien tutustuttavaksi osoitteessa testi.koulukoulu.fi. Kurssi julkaistaan vapaaseen käyttöön 25.8., ja on silloin hyödynnettävissä mm. vanhempainilloissa ja kodin ja koulun yhteistyön tukena.

Mikä Koulukoulu on?

Myös Koulukoulun taustamateriaalit ovat nyt koulujen käytettävissä osoitteessa koulukoulu.fi/materiaalit. Sivulta saa selkeät ohjeet ja materiaalit Koulukoulusta viestimiseen ja kurssin hyödyntämiseen vanhempainilloissa.

Materiaalipankissa tarjolla:

  • Vinkkilista Koulukoulun hyödyntämiseen kouluissa
  • Power point -runko vanhempainillan kuljetukseen
  • Vanhempainillan vetäjän vinkit ja ohjeet
  • Videot vanhempainiltaan
  • Viestipohja Wilma-viestiksi huoltajille
  • Kuvamateriaali ja esimerkkipostaukset koulun some-kanaviin
  • Palaute ja lisätiedot Koulukoulusta:

Tarja Tuomainen
Kehityspäällikkö, OPPIVA-verkosto
tarja.tuomainen@edita.fi
puh. 040 860 2214

Tarja Tuomainen

Tarja Tuomainen

Kehityspäällikkö, OPPIVA-verkosto